NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 15 September 2020, 15:20

'Wegwijs doorheen de 5 grote HP-printerlijnen'Als je de lijstjes met populairste printers erop naslaat, valt het op dat HP steeds goed vertegenwoordigd is. Dat heeft natuurlijk alles te maken met hun bouwkwaliteit en aangenaam prijskaartje. Anderzijds is het aanbod heel ruim en dat maakt het kiezen niet zo eenvoudig. De DeskJet-, ENVY-, OfficeJet-, LaserJet- en PageWide-lijnen zijn momenteel de vijf belangrijkste lijnen. Daarnaast zijn er nog gespecialiseerde alternatieven zoals de Neverstop- en Sprocket-lijnen. Wanneer welke HP-lijn een goede keuze is, ontdek je hieronder.

De beste HP-printers voor thuisgebruik

Een HP DeskJet is het archetype van printers voor thuisgebruik. Deze printers zijn eigenlijk gemaakt voor wie heel af en toe eens iets print, in kleur of in het zwart-wit. Het gaat om compacte printers die vaak ook nog eens kunnen scannen en kopiëren. Het gaat meestal om stijlvolle printers die naadloos aansluiten in het interieur en een uitstekende bouwkwaliteit hebben. Het nadeel is dan weer dat ze vaak vrij dure inktcartridges hebben, zoals de cartridge HP 304. Door een XL-uitvoering te kiezen of door voor het huismerk te gaan, is het wel mogelijk om flink te besparen. Een alternatief vind je bij de HP ENVY-lijn. Deze printers zijn net zoals de HP DeskJets vooral geschikt voor thuisgebruik, maar kunnen net iets extra. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ook dubbelzijdig te printen. Daarnaast ligt hun afdrukresolutie hoger en kan je er levensechte foto's mee printen. Je hebt dan wel de speciale foto-inkt van HP nodig, wat opnieuw niet zo goedkoop is. Prettig om snel even de familiefoto voor grootmoe af te printen, maar voor je ruime collectie met vakantiefoto's ben je in principe toch goedkoper af als je ze laat ontwikkelen.

De beste HP-printers voor een klein kantoor of een eenmanszaak

Voor zakelijk gebruik zal een HP DeskJet, net zoals de HP ENVY, niet volstaan. Hier is een hogere afdruksnelheid noodzakelijk. De HP OfficeJet is speciaal gemaakt voor kleine kantoren en is een goede keuze voor de kleine zelfstandige. Zo'n HP printer heeft een afdruksnelheid die meer dan dubbel zo hoog ligt dan bij een DeskJet-printer, terwijl snufjes zoals scannen en kopiëren nog steeds gewoon aanwezig zijn. Verder verschillen de mogelijkheden van model tot model. Zo zijn er modellen die bijvoorbeeld automatische documentinvoer ondersteunen, een technologie waardoor je meteen je stapeltje documenten ingeeft en waarbij alles automatisch wordt gescand.

Deze printers maken gebruik van inkjet-cartridges, waardoor ze een goede printkwaliteit hebben. Het is wel zo dat de printer zelf de kleuren mengt en je de kleuren dus allemaal apart aanschaft. Naast zwarte inktcartridges heb je dus ook een magenta-, geel- en cyaancartridge. Dat heeft een belangrijk voordeel: bij alles-in-één-cartridges moet je meteen alles vervangen wanneer er één kleur op is, terwijl je bij inkjet-cartridges het maximum haalt uit iedere kleur. Daardoor print deze zakelijke printer ook goedkoper.

De beste HP-printers voor grotere kantoren en kmo's

Wanneer meerdere mensen tegelijkertijd moeten printen en er ook nog eens frequent wordt geprint, zal op zijn beurt ook de HP OfficeJet niet volstaan. In zo'n geval is het beter om voor de HP LaserJet te kiezen. Dat is een laserprinter die grotere tonercartridges gebruikt. De afdruksnelheid ligt meer dan drie keer hoger dan bij een DeskJet-printer, er zijn extra grote lades voorzien en dankzij de lasertechnologie print je ook nog eens doeltreffender. En dat terwijl je geen last meer hebt van pagina's die na het printen doordrenkt zijn met inkt. Ook hier geldt wel dat er grote verschillen zijn tussen de voorhanden zijnde modellen. Vaak zijn ze voorzien van functionaliteiten zoals dubbelzijdig scannen, maar dat is zeker niet voor alle modellen het geval. Minutieus vergelijken is dan ook de boodschap.

De beste HP-printers voor grote bedrijven

Een HP LaserJet-printer is snel, maar niet snel genoeg voor grote bedrijven, schoolsecretariaten, advocatenkantoren enzovoort. Hier wordt veel en vaak geprint en ligt de lat opnieuw hoger. In deze gevallen is de HP PageWide-lijn de beste keuze. Zoals de naam het eigenlijk al aangeeft, printen deze printers in één keer paginabreed. Hierdoor bereiken ze snelheden die tot vier keer hoger liggen dan bij een DeskJet-printer. Daarnaast hebben deze printers natuurlijk alle snufjes die zakelijke gebruikers ervan verwachten, zoals opties om ze te verbinden met het zakelijk netwerk.
Reageer

Naam
Email
Code

Herhaal bovenstaande code:


Meer berichten© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn