NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 25 Mei 2021, 13:36

'Wat kunnen schoonmaakbedrijven betekenen voor jouw bedrijf?'Als je jouw kantoor wil laten schoonmaken door een expert, zou je kunnen kijken of er een schoonmaakbedrijf bij jou in de buurt zit. Een schoonmaakbedrijf is de ideale oplossing als je wil dat je pand wekelijks spik en span is, alleen geen mankracht hebt om dit schoonmaken intern op te pakken. Een schoon kantoor heeft zeker meerwaarde voor een bedrijf en oogt hygiënisch als er bijvoorbeeld klanten op bezoek komen. Wil je weten wat schoonmaakbedrijven voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

Periodiek en regulier schoonmaakwerk

Wanneer je een schoonmaakbedrijf inhuurt, maak je met die partij afspraken over welke type schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd. Het kan voorkomen dat binnen jouw kantoor bepaalde voorwerpen speciale aandacht verdienen, dit kun je dan met het schoonmaakbedrijf afspreken. Verder kun je ook in kaart brengen wat wekelijks schoon moet worden gemaakt en wat maandelijks. Schoonmaakwerk wordt vaak onderverdeeld in twee type werkzaamheden: regulier of periodiek schoonmaakwerk. Regulier schoonmaakwerk gebeurt regelmatig, denk hierbij aan het poetsen van de bureau’s of sanitaire voorzieningen. Periodiek schoonmaakwerk hoeft niet zo vaak te gebeuren als regulier schoonmaakwerk, waarbij om de maand ook voldoende is. Denk bij periodiek schoonmaakwerk aan het wassen van de ramen van het kantoorpand of vloeronderhoud.

Flexibele werktijden

Bij de meeste schoonmaakbedrijven is het mogelijk dat ze ook buiten kantoortijden poetsen. Dit is voor het bedrijf ideaal, aangezien werknemers op die manier gewoon vooruit kunnen en niet gestoord worden. Dit schoonmaken gebeurt dan of vroeg in de ochtend of in de avond. Een voorwaarde is wel dat de schoonmakers toegang moeten hebben tot je kantoor en de verschillende ruimtes waar gepoetst dient te worden. Er wordt aanbevolen om concrete afspraken te maken met het schoonmaakbedrijf over het uitlenen van een bedrijfs sleutel. Zorg dat deze afspraken altijd zwart-op-wit staan zodat je weet wie er bijvoorbeeld aansprakelijk is, mocht een sleutel kwijt raken. Op deze manier voorkom je conflicten en weten alle partijen waar ze aan toe zijn.

Zorgen voor professionele schoonmakers

Een schoonmaakbedrijf probeert allereerst gecertificeerd te zijn en daarbij kwalitatief personeel te leveren. De schoonmaakbedrijven hebben uitgebreide selectieprocedures voordat ze een schoonmaker aannemen. Dit zorgt ervoor dat ze verzekerd zijn van de beste mensen in de schoonmaakbranche. Ook voor bedrijven kan dit een meerwaarde zijn als ze zien dat het schoonmaakbedrijf veel moeite stopt in het aannemen van personeel. Een schoonmaakbedrijf kan het personeel vervolgens inzetten als Unique Selling Point (USP) als er veel positieve reviews zijn over de werknemers. Op die manier is een bedrijf dat op zoek is naar een schoonmaakbedrijf eerder geneigd om deze schoonmaakpartij te benaderen.

Een schoonmaakbedrijf kan zeker een grote meerwaarde hebben voor je bedrijf. Het draagt bij aan een hygiënisch en prettige werkomgeving waar iedere werknemer van profiteert. Daarnaast bezorgen schoonmaak partijen je een enorme tijdsbesparing en kun je je met je bedrijf focussen op de dingen waar je goed in bent. Dus schakel vandaag nog een schoonmaakbedrijf in en je bent verzekerd van een wekelijks schoon kantoor!
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn