NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 17 Oktober 2022, 12:29        

'Waarom is outsourcing van cyberbeveiliging zo belangrijk?'Het cyberbeveiligingslandschap verandert elk jaar. Cybercriminaliteit houdt immers nooit op, en er worden voortdurend nieuwe strategieën gevonden om in te breken in digitale systemen en toegang te krijgen tot waardevolle interne informatie. In dit verband moet de uitbesteding van cyberbeveiligingsmaatregelen worden overwogen. Hier volgen enkele redenen en voordelen van deze aanpak.

De toename van telewerken vereist nieuwe beveiligingsmaatregelen

Het waarborgen van de cyberbeveiliging wordt steeds belangrijker naarmate telewerken gebruikelijker wordt en organisaties nieuwe werkstromen voor telewerken realiseren. Terwijl het merendeel van de bedrijfsgegevens op een interne server werden behandeld, is het gebruik van de cloud onmisbaar, en dat resulteert in de nieuwe beveiligingsuitdagingen. De snel groeiende digitalisering gaat gepaard met een aanzienlijke toename van cyberbedreigingen, wat betekent dat cyberbeveiligingsincidenten een groot risico op grote verstoringen en hoge kosten met zich meebrengen.

Ernstige bedreigingen kunnen bedrijven voor lange tijd destabiliseren, waardoor zij in het huidige economische klimaat moeilijk kunnen herstellen. Dit betekent dat cyberbeveiliging niet lichtvaardig mag worden opgevat en dat passende maatregelen moeten worden genomen om deze te optimaliseren. Het uitbesteden van de cyberbeveiliging aan een ervaren ICT-partner kan een waardevolle bijdrage leveren om de veiligheid van de netwerkomgeving te waarborgen.

Cyberbeveiliging en ICT-infrastructuur middels een holistische benadering

Een goede ICT-partner biedt directe toegang tot deskundigen met diepgaande kennis van de beste bedreigingen en verdedigingsstrategieën. Zij beoordelen kwetsbaarheden grondig en zijn verantwoordelijk voor een holistische aanpak, waaronder netwerkbewaking, bescherming van de integriteit van eindpunten, het minimaliseren van de kwetsbaarheden van applicatietoepassingen, netwerksegmentatie en nog veel meer. Bovendien kan een ICT-partner een bedrijfsplatform ontwikkelen en de nodige stappen ondernemen om de verantwoordelijkheid te nemen voor het aanpakken van evoluerende bedreigingen via een adaptief risicomodel.

Is uw onderneming op zoek naar ICT ondersteuning Rotterdam? Neem dan contact op met BK IT Solutions om maatwerk-gebaseerde maatregelen te treffen die uw organisatie weerbaarder maken tegen cyberaanvallen.

Kostenbesparingen

Wanneer beveiliging samen met een ICT-partner wordt overwogen, kunnen op een aantal kostengebieden besparingen worden verwacht. Door cyberbeveiligingstaken uit te besteden aan deskundigen met expertise in alle aspecten van cyberbeveiliging, wordt ook voorkomen dat nieuwe middelen moeten worden aangekocht en onderhouden, en nieuw personeel moet worden opgeleid.

Kortom: het organiseren van een interne ICT-afdeling kan een complexe en dure taak zijn. Door verschillende ICT-processen uit te besteden, kunt u daarentegen gebruikmaken van de bestaande infrastructuur en de beste kennis en expertise op dit gebied. Door de beveiliging van uw netwerkomgeving uit te besteden en gericht af te stemmen op uw bedrijf, kunt u zich concentreren op wat uw organisatie het beste kan: betere producten en diensten creëren die voldoen aan de behoeften van uw klanten en u een concurrentievoordeel geven.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn