NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 17 Oktober 2022, 12:27        

'Slim afvalbeheer – 4 Tips voor slimme afvalpraktijken in steden'In het ecosysteem van slimme steden is modern, technologisch afvalbeheer een integraal onderdeel geworden. Hierbij worden slimme afvalsensoren met IoT-ondersteuning gebruikt om steden in staat te stellen de afvalinzameling te optimaliseren, overvolle vuilnisbakken te verminderen, klimaatuitstoot te verminderen en hulpbronnen te beheren. Slim afvalmanagement kan helpen om veiligere plaatsen om te wonen en te werken te creëren, het verminderen van verkeersopstoppingen en een schoner en beter milieu te verwezenlijken. In deze blog kijken we naar 4 aanbevelingen voor het bouwen van slimme gemeenschappen met slim afvalbeheer.

1. Het inschakelen van een partner om initiatieven en oplossingen voor slimme gemeenschappen te ontwikkelen

Voor het ontwikkelen van slim afvalmanagement in de gemeenschap, is het essentieel om samen te werken met vooraanstaande technologiebedrijven die ervaring hebben met het werken met gemeenten om belangrijke elementen van slimme gemeenschappen in uitvoering te brengen. Bedrijven met de juiste ervaring kunnen tegenwoordig de operationele uitvoering van dergelijke projecten in eigen hand nemen, omdat deze bedrijven de complexiteit van overheidsprojecten begrijpen en de organisatie kunnen stroomlijnen.

2. Routeoptimalisatie

Normaal gesproken worden traditionele afvalbeheersystemen gebaseerd op vooraf bepaalde routes op basis van historische patronen om het legen van afvalinzamelings- en recyclingcontainers te plannen, of ze nu vol zijn of niet. Met behulp van technieken op het gebied van smart waste, zoals slimme afvalbakken, kunnen locatie, temperatuur en vulniveaus via een centraal systeem eenvoudig worden gedetecteerd. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om de beste ophaalroutes te plannen, wat resulteert in een efficiënt ophaalproces dat zowel brandstof als mankracht bespaart. Daarnaast kan dit ideaal zijn voor het realiseren van een duurzame langetermijnplanning, doordat er op basis van historische informatie gekeken kan worden waar meer afvalbakken nodig zijn en waar het aantal kan worden verminderd.

3. Slim afvalmanagement een integraal onderdeel maken van de digitale transformatie

Het is essentieel dat slim afvalmanagement een integraal onderdeel wordt gemaakt van de digitale transformatie. Dit betekent dat de voordelen niet alleen gebaseerd zijn op een hogere efficiëntie, maar op een hoger niveau is het een poging om meer ruwe en nauwkeurige gegevens te genereren die op meer strategische en innovatieve manieren kunnen worden gebruikt voor tal van zaken.

4. Houd rekening met privacy en steun van de burgers

Tenslotte is het belangrijk dat slimme gemeenschappen altijd denken aan privacy en hoe de steun van de burgers kan worden verworven. Dit betekent dat de bescherming van persoonsgegevens serieus moet worden genomen. Een manier om slimme gemeenschappen op een duurzame manier te ontwikkelen, is door de burgers een keuze te geven met betrekking tot de verwerking van hun persoonsgegevens.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn