NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 19 Januari, 15:24        

'Recordaantal sportweddenschappen tijdens WK in Qatar'Maar liefst 576.000 Belgen gokken minstens een keer per week online. En jaarlijks wordt er in ons land voor meer dan 300 miljoen euro online gegokt. Vooral gokken op sport is populair. Het mag niet verbazen dat er ook tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar duchtig is ingezet. Sommigen dachten dat een wereldbeker in de winter, een wereldbeker die toch minder leefde in onze contreien, voor minder weddenschappen zou zorgen. Maar het omgekeerde is waar. Dat blijkt uit cijfers OpenBet, een aanbieder van sportsbooktechnologie.

WK in Qatar brak records in Europa en Noord-Amerika

Volgens OpenBet brak de wereldbeker in Qatar alle Europese records. Men zag het betrokkenheidsniveau bij Europese spelers met maar liefst 22% toenemen. Gelijkaardige cijfers waren te zien in Canada, een van de drie volgende gastheren van het wereldkampioenschap voetbal in 2026. In Noord-Amerika zouden de cijfers zelfs dubbel zo hoog hebben gelegen als bij de NCAA-basketbaltoernooien bij mannen en vrouwen. Er werden meer dan 12 miljoen weddenschappen op het Amerikaanse team geplaatst. OpenBet-CEO Jordan Levin gaf reeds aan dat er, naast de sterke prestaties in Europa, ook een duidelijke groei is in de Noord-Amerikaanse markten. En dat stemt bookmakers gunstig.

Vooral finale tussen Argentinië en Frankrijk was in trek

Zoals bij elke wereldbeker is de finale de populairste wedstrijd voor sportgokkers. De finale tussen Argentinië en Frankrijk werd door meer dan anderhalf miljard mensen bekeken. Volgens de FIFA zou ongeveer twintig procent van de wereldbevolking hebben gezien hoe Messi de wereldbeker in de wacht wist te slepen. Bij Amerikaanse gokkers werd de finale de een na populairste sportwedstrijd. Het scoorde net iets minder goed dan de Super Bowl, maar wel beter dan de NBA-finale. Dat toont aan dat het voetbal ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan leeft. Deze cijfers worden vastgesteld op basis van geolokalisatietechnieken die worden gebruikt door aanbieders van sportweddenschappen.

Boeiend leermoment voor bookmakers

Voorheen stelden sommigen zich nog vragen over de impact die een wereldbeker in de winter, net als een seizoensonderbreking van de nationale competities, zou hebben op het gebied van de sportweddenschappen. Voor bookmakers is het namelijk extra moeilijk om in te schatten hoe spelers zullen reageren op deze onderbreking en wat dit betekent voor teams die voor de wereldbeker in een goede flow zitten. En wat de voordelen of nadelen zijn van een team met veel of weinig spelers die op de wereldbeker aan de slag waren. Bookmakers teren op cijfers en data, maar met een eerste wereldbeker in de winter zijn dergelijke gegevens slechts heel beperkt beschikbaar.

Hoe dan ook staat het vast dat een internationale voetbalcompetitie voor veel bookmakers het ideale moment is om nieuwe klanten aan te trekken. Cijfers tonen aan dat veel van deze nieuwe klanten ook een tweede en volgende weddenschap plaatsen. Nu er na de wereldbeker geen zomerbreak is, neemt men aan dat dit cijfer nog hoger zal komen te liggen. Ook hier gaat het echter om een aanname. Het is nog niet duidelijk of dit in de praktijk ook zo zal zijn. Achteraf zal de berekening moeten worden gemaakt. Veel aanbieders grijpen in ieder geval het momentum aan om nieuwe gegevens te verzamelen en de inzichten te vergroten.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn