NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 26 Mei 2022, 12:57

'Ontzorg je nabestaanden door het afsluiten van een uitvaartverzekering'Het is niet een erg vrolijk onderwerp maar zeker een belangrijke. Uiteindelijk komen we allemaal te overlijden en een waardig afscheid verdiend iedereen. Helaas kost een uitvaart veel geld en is het fijn voor je nabestaanden als je dit van tevoren goed geregeld hebt. Denk alvast na over wat je wensen precies zijn en hoe deze betaald gaan worden. Je wilt natuurlijk niet dat je rouwende familie opdraait voor hoge onverwachte kosten. In deze blog lees je wat een uitvaartverzekering inhoudt en wat voor nut het heeft voor jou.

Wat is een uitvaartverzekering?

Kort gezegd is een uitvaartverzekering een verzekering die kosten voor je uitvaart dekt. Wanneer je komt te overlijden, dan kan hier de begrafenis of crematie van worden betaald. Je betaalt tijdens je leven maandelijks een bepaalde premie en als je komt te overlijden dan wordt het bedrag vrijgemaakt voor de uitvaart. De hoogte van de vergoeding hangt dan ook af van de premie die je betaald. Een uitvaartverzekering is niet verplicht maar gemiddeld 70% van de Nederlanders heeft een verzekering voor zijn of haar uitvaart. Wanneer je niet graag een verzekering wilt afsluiten dan kun je er ook voor kiezen om geld te sparen voor je uitvaart. Uiteindelijk zou je tussen de 7.000 en 10.000 euro moeten sparen om de uitvaart te kunnen bekostigen.

Voor- en nadelen

De kosten van een uitvaart verschillen enorm en daarom weet je vaak niet goed wat de uitvaart uiteindelijk gaat kosten. Wanneer je dus geld hebt gespaard en het uiteindelijk blijkt dat het niet genoeg is dan zullen de nabestaanden dit alsnog zelf bij moeten leggen. Bij een uitvaartverzekering leg je vast hoeveel je nodig denkt te hebben en daarnaast kan er dan ook eventueel nog wat spaargeld gebruikt worden van eigen rekening. Het grootste voordeel van een uitvaartverzekering is dat je de nabestaanden niet opzadelt met hoge kosten. Het nadeel is dat soms een aantal kosten niet gedekt zijn en dat de nabestaanden dan alsnog een deel zelf moeten bijleggen. Zorg er dus voor dat je altijd een buffer hebt op je spaarrekening zodat de extra kosten eventueel daarvan betaald kunnen worden.

Kortom, een uitvaartverzekering afsluiten is een verstandige keuze. Niet alleen al je wensen worden hierin opgenomen, je nabestaanden komen niet voor onverwachte kosten te staan en kunnen zo met een gerust hart de uitvaart organiseren. Het is geen prettig onderwerp maar minstens zo belangrijk, zorg ervoor dat het goed geregeld is want overlijden is al erg genoeg.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn