NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 17 Oktober 2022, 12:28        

'Logistiek vastgoed kiezen - Beoordeling van logistieke faciliteiten'Wanneer bedrijven de beste locatie voor hun logistieke faciliteiten moeten vinden, moeten verschillende basisconcepten in overweging worden genomen. In deze blog worden de belangrijkste factoren opgesomd waarmee ondernemingen rekening moeten houden bij de evaluatie van vastgoedopties.

Het vastgoed koppelen aan de missie en doelstellingen van het bedrijf

Het is belangrijk dat de faciliteiten en kenmerken van het pand voldoen aan de specifieke eisen van de organisatie. Met andere woorden, het is belangrijk hoe het logistieke vastgoed de doelstellingen van het bedrijf ondersteunt. Daarom is het voor bedrijven die logistieke ruimte zoeken belangrijk om de details van het pand te koppelen aan hun doelstellingen en missie.

Overweeg een kwalitatieve beoordeling

Het is belangrijk de kwalitatieve evaluatie niet te verwaarlozen. Dit betekent dat indicatoren zoals de tevredenheid van werknemers en de productiviteit sterk worden beïnvloed door de kwalitatieve factoren van het logistieke vastgoed. Deze aspecten hebben betrekking op de ordening van het gebouw, faciliteiten en voorzieningen, en de ligging van het pand. Deze details kunnen van invloed zijn op onder meer de reistijden en afstanden naar belangrijke locaties.

Logistieke kenmerken van de locatie

De locatie en de daaruit vloeiende logistieke kenmerken van logistiek vastgoed is een essentieel aspect om rekening mee te houden. Hierbij kunt u niet alleen denken aan een goede toegang tot snelwegen en noodzakelijke nutsvoorzieningen maar ook de nabijheid van woonwijken, bouwprojecten, spoorwegovergangen en de kwaliteit van de wegen kunnen gevolgen hebben voor sommige logistiek vastgoed.

Het is daarom belangrijk om de positieve en negatieve kenmerken van de locatie zorgvuldig te identificeren. Voor een uitgebreide locatiekeuze is het noodzakelijk inzicht te hebben in de kenmerken van de locatie. Hier kan een logistiek vastgoedpartner zoals VWLD bij helpen. Een strategische vastgoedpartner kan in nauw overleg een gedegen onderzoek in uitvoering brengen om het ideale logistieke distributiecentrum te selecteren die past bij de vooraf gestelde behoeften en wensen. Op die manier kan de logistieke operatie optimaal worden ondersteund door een nieuw passend distributiecentrum.

Externe overwegingen

Externe factoren behoren tot de essentiële aspecten van de locatiekeuze, aangezien deze vaak niet kunnen worden veranderd of verbeterd. Off-site factoren zijn onder meer opslagmogelijkheden, cross-docking en transportopties. Dit zijn de aspecten die een vitale rol spelen bij het ondersteunen van bijvoorbeeld de distributie en het vereenvoudigen van het verplaatsen, assembleren en opslaan van voorraden. Veel bedrijven geven er ook de voorkeur aan zich dicht bij een verpakkingscentrum te vestigen als contactpunt tussen klanten en leveranciers.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn