NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 12 Mei 2021, 05:12

'Hoe maak je jouw tuin vogelvriendelijk?'Als vakantie er even niet in zit, zul je het vertier dichter bij huis moeten vinden. Steeds meer mensen ontdekken de eigen tuin als plek om bij mooi weer te vertoeven. Dat kleine stukje natuur direct naast de eigen woning kan natuurlijk een uitstekende plek zijn om tot rust te komen. Maar dan moet het wel een tuin zijn waar het ook daadwerkelijk prettig is om te verblijven. Met een mooie set goedkope tuinmeubelen kom je al een heel eind, maar probeer ook vooral om de natuur te laten ontluiken door de tuin bijvoorbeeld vogelvriendelijk te maken. Maar hoe doe je dat precies?

Geef de natuur de ruimte

Vogels hebben beschutting nodig. Ze nestelen zich bijvoorbeeld in struiken of hagen. Heb je alleen een schutting om je tuin? Zet er dan bijvoorbeeld klimplanten tegenaan. Plaats vooral ook wat struiken met doorns in je tuin. Die doorns zullen de vogels niet deren, maar daardoor voelen ze zich wel een stuk veiliger, omdat andere dieren er minder snel in de buurt zullen komen. En wat te denken van een grasveldje? Vogels vinden daar insecten of wormen, waarmee ze hun magen kunnen vullen. Eigenlijk zijn het relatief simpele aanpassingen die je moet maken om je tuin tot een vogelmagneet te laten verworden.

Lekker genieten

Als de tuin eenmaal op orde is, begint natuurlijk voor jou het grote genieten. Vooraf heb je natuurlijk goed nagedacht over de plek waar je zelf wilt gaan zitten om de vogels op gepaste afstand gade te slaan. Met een mooie VidaXL loungeset erbij is dat een koud kunstje. Het maakt echt niet uit in welke stijl of kleurstelling je de tuin ingericht hebt, want voor elke tuinstijl is wel een mooie loungeset beschikbaar. Tuinmeubelen zijn er tegenwoordig in veel verschillende uitvoeringen. We zien met name de laatste jaren sets die gemaakt zijn van polyethyleen, een kunststofvezel die zodanig wordt verwerkt dat het qua uitstraling doet denken aan rotan. Natuurlijk bestaan er ook nog steeds volop houten tuinmeubelen, zodat er voor iedereen iets te kiezen valt.

Nestkastje ophangen

Een mooie manier om je tuin nog aantrekkelijker te maken voor vogels is het ophangen van enkele nestkastjes. Hiermee lever je een actieve bijdrage aan het op peil houden van de vogelstand. Juist door de verstedelijking hebben vogels het moeilijk om een geschikte broedplaats te vinden. Met een nestkastje help je ze goed op weg.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn