NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 15 September 2020, 15:34

'Hier moet je op letten als je weer begint met sporten'Wanneer je weer begint met sporten, kan dat een behoorlijke aanslag op je lichaam zijn. Bij menig beginner schiet de warming-up er al snel bij in, wordt aan een tussentijdse rek-en-strek niet gedacht, en wordt - uit eenvoud - ook de cooling-down achterwege gelaten. Echter zijn er wel degelijk diverse aspecten waar je op moet letten als je weer begint met sporten, om te voorkomen dat je vroegtijdig dient te stoppen, door bijvoorbeeld een blessure.

Blessures en/of onnodige complicaties voorkomen? Neem onderstaande tips mee binnen voor-, tijdens-, én na het sporten.

Stel realistische doelen

Veel beginnende sporters beginnen vol enthousiasme aan hun doel, maar gooien na een aantal weken de handdoek in de ring. Gek is dat niet, want het behalen van een doel kost nu eenmaal moeite en energie, maar zonde is het wel. Wanneer je verwachtingen schept, maar dit op een realistische wijze doet, kan het al vele malen makkelijker worden om het uiteindelijke doel te behalen, omdat de druk hierop niet hoger ligt, dan haalbaar is. Een sportplan, bijvoorbeeld zoals deze bij Basic Fit fitness wordt samengesteld, kan het sport proces bespoedigen.

Let op je voeding

Het uitoefenen van een sport is minstens zo belangrijk als het nuttigen van gezonde voeding. Sterker nog: menig professioneel sporter beweert dat voeding zelfs belangrijker is, dan het uitoefenen van een sport. Met name het nuttigen van voldoende eiwitten is belangrijk voor je lichaam, omdat eiwitten als de bouwstenen voor het lichaam dienen. Eiwitten zijn onder andere terug te vinden in dierlijke producten, zoals vlees, vis, kip, eieren, melk, yoghurt en kaas. Ook zijn er goede bronnen van plantaardige eiwitten, maar deze zijn, door de aminozuursamenstelling, nét iets minder compleet, dan dierlijke eiwitten.

Te allen tijde een warming-up

Naast het stellen van realistische doelen en het belang van voeding, is ook het doen van een warming-up, evenals het doen van een cooling-down, van groot belang. Vooral de warming-up behoort een verplicht onderdeel te zijn van iedere training, omdat het lichaam hiermee wordt voorbereidt op de hierop volgende inspanning. Tijdens een training of wedstrijd kan de hartslag oplopen tot wel 180 slagen per minuut, waardoor het belangrijk is dat het hart zich geleidelijk aan kan aanpassen. Indien je een warming-up inlast, nemen de hartfrequentie en de inhoud van de hartspier toe, worden de luchtwegen wijder, de lichaamstemperatuur in de spieren hoger en eigenen de hersenen de juiste instelling toe. Alles wat je nodig hebt voor een goede work-out, dus!
Reageer

Naam
Email
Code

Herhaal bovenstaande code:


Meer berichten© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn