NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 28 Juli 2022, 13:56

'Drie redenen waarom een ICT opleiding ook in de toekomst een goede keuze blijft'De wereld wordt steeds digitaler

ICT- en IT-opleidingen zijn er al gelange tijd. Vroeger alleen voor mannen maar dat is allang niet meer zo. Want ook steeds meer vrouwen kiezen ervoor. Denk aan het ontwikkelen van software of meewerken aan een systeem voor digitale communicatie binnen een bedrijf.

In de wereld die steeds digitaler wordt is zo'n opleiding erg handig. We kunnen niet meer leven zonder onze smartphone, alles om ons heen werkt met scans, robots worden zijn populairder en zelfs in enkele winkels kun je alleen nog maar elektronisch betalen. Máxima gaf enkele jaren terug zelfs een les aan basisschoolleerlingen over artificial intelligence (oftewel kunstmatige intelligentie). Dus zelfs de jeugd wordt er al op voorbereid dat veel geautomatiseerd wordt. Bij bedrijven en overheden zie je al dat veel beslissingen gemaakt worden door slimme software. Toch moeten we het menselijke aspect niet uit het oog verliezen: want we moeten hier niet in doorslaan. Willen we wel dat computers alle beslissingen voor ons nemen?

ICT-opleidingen zijn onmisbaar

Toch zijn de ICT-opleidingen onmisbaar in de huidige tijd. Dit komt omdat steeds meer bedrijven IT-medewerkers nodig hebben. En zoals boven al genoemd, worden er steeds meer robots en andere apparaten ingezet. Deze moeten worden gemaakt en worden geoptimaliseerd, en daar zijn IT-werkers voor nodig. ICT- of IT-opleidingen stimuleren bovendien je algemene puzzel en creatieve oplossingen.

Een voorbeeld van zo'n soort oplossing is de corona app, op dit momenteel heel actueel. Lijkt het je interessant om te weten hoe zo'n app ontwikkeld wordt? Kies dan voor de opleiding tot software developer (MBO-niveau 4 opleiding). Ook het opzetten van een database of het helder maken van de klantwens is iets wat je daar leert.

Het omscholen verloopt soepeltjes

Heb je al een opleiding gedaan in het verleden en heb je al een baan? Maar wil je je graag omscholen naar ICT? Dat kan. Er is een tekort aan IT-professionals dus je hebt een goed toekomstperspectief als je hiervoor kiest. Voor je aan de opleiding begint moet je een keus maken: Wil je Pc's/servers gaan installeren of wil je software gaan ontwikkelen? Daarna moet je opnieuw een keuze maken.

Je kunt ervoor kiezen om een IT-opleiding op MBO niveau te volgen, of eventueel op HBO niveau. Of je gaat een aantal basis certificeringen van CompTIA halen. In veel ICT-vacatures vindt je CompTIA terug als vereiste. Het is een internationale certificeringsorganisatie die je veel IT-kennis kan bijbrengen.

Je kunt er tot slot ook voor kiezen, als derde optie, om een leerpad te volgen, waarmee je je de basis van systeembeheer eigen maakt. Een meerjarig MBO-traject in plaats van trainingen geeft je uiteraard een betere basis. Veel succes met het kiezen van de juiste ict opleiding!
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn