NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 27 November 2020, 10:32

'Dit zijn de soorten wandlampen die je kan kopen'Wandlampen worden vaak als sfeerverlichting gebruikt. Ze doen dan geen dienst als functionele verlichting, maar dienen een donker hoekje in de kamer te verlichten of moeten net een schilderij onder de aandacht brengen. Toch kunnen wandlampen nog wel meer functies hebben. Zo kan je met een wandlamp een functionele leeshoek creëren of kan het detailverlichting bieden aan het aanrecht. Er zijn duidelijk verschillende soorten wandlampen en hier lichten we ze voor je toe.

Functionele wandlampen en sfeervolle wandlampen

Vaak is het zo dat je bij het kiezen van wandlampen een keuze moet maken tussen sfeerverlichting of functionele verlichting. Het gaat dan vaak om lampen met een mooi design. Deze lampen zijn dan vrij subtiel aanwezig. Een voorbeeld van zo'n wandlamp vind je in de reeks Philips Ledino. Dit zijn wandlampen voor binnen, maar er zijn ook een aantal modellen die als buitenverlichting kunnen worden ingezet. Ze hebben een minimalistisch karakter en creëren een sterke en compacte lichtstraal met een mooie gloed. Ze komen in talloze verschijningsvormen en passen perfect in een modern interieur.

Een functionele wandlamp dient natuurlijk een ander doel. Een typisch voorbeeld daarvan is een bouwlamp, maar dit plaats je in principe niet in je keuken. Daarvoor heb je andere opties die een stuk stijlvoller zijn. Bijvoorbeeld opbouwspots die je netjes in de richting plaatst waar jij wat detailverlichting kan gebruiken. Je gebruikt functionele wandlampen ook om onder andere je werktafel te verlichten.

Functioneel en sfeervol combineren

Toch hoef je niet altijd de keuze te maken tussen sfeerverlichting of functionele verlichting. Er zijn heus wel genoeg wandlampen die beide functies perfect met elkaar kunnen combineren. Het gaat dan meestal over wandlampen die dimbaar zijn. Op volle sterkte gebruik je ze als functionele verlichting en op lagere sterkte doet het vooral dienst als sfeerverlichting. Via gespecialiseerde aanbieders als Directlampen.nl vind je ze in alle mogelijke stijlen terug.

Ook voor aan de gevel heb je zo'n oplossingen. Hier ga je bijvoorbeeld van sfeerverlichting naar functionele verlichting zodat je netjes je fiets op slot kan doen. Of om een potentiële inbreker in de schijnwerpers te plaatsen.

Het is sowieso handig wanneer dergelijke wandlampen met sensoren verbonden zijn. Vooral de Nest-systemen, denk maar aan de Nest Protect die bij rookdetectie automatisch de wandverlichting opschaalt voor een maximale zichtbaarheid, is toch wel iets wat aan te bevelen is.

Andere manieren om de soorten wandlampen onder te verdelen

Uiteraard zijn er nog heel wat andere manieren om het assortiment wandlampen onder te verdelen. Zo kan je een onderscheid maken tussen wandlampen met een snoer en wandlampen zonder snoer. Een wandlamp met een snoer heeft natuurlijk het voordeel dat de wandlamp direct te bedienen is. Het is bijvoorbeeld ideaal als extra lampje in de slaapkamer voor bij het computeren. Een wandlamp zonder snoer straalt dan weer rust uit, maar je moet het wel altijd op een externe manier aansturen. Dat kan bijvoorbeeld met een externe dimmer zijn, maar ook sensoren behoren tot de mogelijkheden.

Ten slotte komen wandlampen in allerlei stijlen en kan je ook hier een onderverdeling maken. Je kan bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een moderne wandspot of eerder kiezen voor een stevige wandlamp in de industriële stijl. Voor elke interieurstijl zijn er in ieder geval geschikte wandlampen te vinden. Natuurlijk is het wel nog steeds aan jou om ook de juiste keuzes te maken.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn