NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 3 Augustus 2021, 13:47

'Dit is hoe je een bohemian interieurstijl creëert'Steeds meer mensen kiezen voor een bohemian interieur en halen exotische invloeden in huis. Elk stuk heeft daarbij een eigen verhaal en verschillende patronen en stijlen worden gemixt. Het bewijst dat je al eens buiten de lijntjes mag kleuren met felgekleurde prints, opvallende vloerkleden en een wandkleed als pronkstuk.

Materiaalgebruik bij een bohemian interieur

In een bohemian interieur kunnen natuurlijke materialen niet ontbreken. Vooral hout, riet en rotan staan daarbij centraal. Bovenal durf je deze materialen met elkaar te combineren. Voor je hanglampen kies je bijvoorbeeld voor rotan. Zo'n rotan hanglampen geven het interieur een warme en rustieke vibe. Verder fleur je het interieur op met bijvoorbeeld een rieten bijzettafeltje, een rotan bankje, een schapenvacht over de stoel en een handgeweven wandkleed. Ten slotte haal je met enkele tropische planten de exotische sfeer helemaal in huis.

De juiste kleuren voor een bohemian interieur

Niet alleen het materiaalgebruik doet denken aan exotische reisbestemmingen, maar ook de kleuren. In een bohemian interieur is er dan ook geen plaats voor saaie en allesoverheersende zwart-witte kleurcombinaties, wat niet wil zeggen dat er geen basiskleuren aanwezig mogen zijn. Eigenlijk zijn er binnen de bohemian interieurstijl twee substijlen mogelijk.

Enerzijds is er de rustgevende bohemian stijl. Hierbij combineer je een neutrale basiskleur met groene accenten en tropische prints. Deze groene accenten zijn deels afkomstig van de exotische planten die je in huis haalt, maar zie je ook terugkomen in een aantal accessoires.

Daartegenover staat de eerder uitgesproken bohemian stijl die toch een stuk drukker en levendiger is. Het gebruikt dan vooral de diepe en intense kleuren zoals je ze in Marokko en India vaak ziet. Denk bijvoorbeeld aan magenta, okergeel, celadongroen en koningsblauw. Als je ze contrasteert met aardetinten, denk maar aan zandkleuren en beige, krijg je een mooi effect. Dit laatste is meteen ook de reden waarom roestige accessoires en materialen als cortenstaal in beperkte mate ook passen binnen de bohemian stijl.

Spelen met unieke prints

Naast verschillende materialen en kleuren kies je voor verschillende grafische en tropische prints. Hiermee kan je een spannend interieur creëren. Binnen de eerder rustige substijl kies je voor een neutrale basis met slechts enkele accessoires die uitpakken met een unieke print. Binnen de drukkere stijl mag het wat meer zijn, maar zorg dan wel altijd voor een echte eyecatcher. Een voorbeeld daarvan is een aztectapijt met een unieke print en met kleuren die ook in de rest van het interieur voorkomen. Zo'n tapijt mag je neerleggen, maar dit hoeft niet: je kan het ook gewoon aan de muur hangen. Koop dan nog even een kurken wandspot bij Directlampen.nl en laat het extra opvallen!

Haal veel planten in huis

Groen is een belangrijke kleur binnen de bohemian stijl en dus mogen planten zeker niet ontbreken. Je mag echt een kleine jungle maken door verschillende tropische kamerplanten bij elkaar te zetten, maar durf ook enkele macraméhangers te gebruiken om een levendige sfeer in huis te halen. Werk alles af met een grote terracottapot die om aandacht schreeuwt. Planten die het goed doen, zijn onder meer de zamioculcas, de tropische bekerplant, de bromelia, de wonderstruik en de philodendron.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn