Hier ontdek je de prachtige natuur van de Verenigde Staten

Voor velen is een reis naar de Verenigde Staten een grote droom. New York City, Los Angeles, en Chicago staan hoog op de bucketlist van velen. Reizen naar de VS betekent niet alleen het bezoeken van deze indrukwekkende steden. Wist je dat dit land vol zit met prachtige natuurlijke verschijnselen? Lees snel verder en ontdek wat er te ontdekken is in dit prachtige land!

Yellowstone National Park, Wyoming

We beginnen met het eerste nationale park ter wereld: Yellowstone. Tijdens een rondreis naar Amerika met het gezin ontdek je de indrukwekkende natuur. Dit stukje natuur mag je niet overslaan. Het ligt voor het grootste deel in Wyoming, maar ook voor kleine delen in Idaho en Montana. Hier vind je natuurlijke wonderen als geisers, warmwaterbronnen en modderpoelen. De beroemde geiser Old Faithful barst op regelmatige tijden uit en is zeker een bezoekje waard.

Grand Canyon, Arizona

Een reis door de natuur van Amerika is niet compleet zonder een bezoekje aan de iconische Grand Canyon. Deze indrukwekkende kloof heeft zijn vormen te danken aan erosie door de Colorado-rivier. Het is wel meer dan 450 kilometer lang en komt met adembenemende uitzichten. Door de lagen in de rotsen leer je meer over de geologische geschiedenis van de aarde. Tip van ons: bezoek de Grand Canyon tijdens de zonsop- of ondergang voor een onvergetelijke ervaring.

Zion National Park, Utah

In het zuidwesten van Utah vind je Zion National Park. Hier word je betoverd door de kliffen van zandsteen en diepe kloven met groene bomen. Dit is een uniek stukje natuur waar je kennis maakt met wilde dieren als herten en steenbokken. Bewandel avontuurlijke paden als The Narrows of Angels Landing. Daarnaast kom je hier even tot rust aan de oevers van de Virgin River. Deze rivier stroomt rustig door de kliffen van de Zion Canyon. Dé plek om kennis te maken met de diverse natuur van Amerika.

Death Valley, Californië en Nevada

Het klinkt misschien wat luguber, maar ook dit park biedt een unieke ervaring: Death Valley. Dit is een van de droogste, heetste en meest laaggelegen plekken op aarde. Je vindt het op de grens van de staten Californië en Nevada. Hier bevind je je in een landschap met zoutvlaktes en kleurrijke rotsformaties. Badwater Basin is het laagste punt van Noord-Amerika en Artist’s Palette staat bekend om zijn opvallende kleuren. Het is een behoorlijke uitdaging, maar zeker een bezoekje waard.

Zoals je ziet, is de Verenigde Staten dé plek voor de liefhebber van natuur en avontuur. Naast Yellowstone, Grand Canyon, Zion National Park en Death Valley zit het land vol met diverse natuurparken. Allemaal hebben ze iets unieks te bieden. Welk deel van Amerika staat bij jou op de planning?