Deze beautytips kan iedereen gebruiken

We worden allemaal met de dag een stukje ouder. Dat merk je aan je lichaam, maar ook vooral aan je huid. Het is daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen en met name je gezicht. Er zijn een hoop tips die je kunt volgen om ouderdom een beetje op afstand te houden. Een aantal van die beautytips zetten we voor je op een rijtje.

Crèmes met SPF

In de zomer vinden we het allemaal heel logisch om zonnebrandcrème te smeren. Als de zon niet schijnt slaan we dit middeltje alleen over in onze dagelijkse routine. Voornamelijk in de winter wordt deze crème dan ook weinig gesmeerd. Eigenlijk is dat juist heel fout.

Zonnebrandcrème gaat de veroudering van de huid namelijk tegen. Door elke dag je gezicht in te smeren met zonnebrandcrème met SPF zorg je ervoor dat de rimpels minder zichtbaar worden.

Tegenwoordig zit SPF niet alleen meer in zonnebrandcrèmes. Je vindt SPF ook steeds vaker in dagcrèmes. Zo hoef je dus niet per se zonnebrand te smeren als de zon toch niet schijnt. Het gaat immers om de SPF en niet per se om de zonnebrand. Uiteraard is het wel belangrijk om zonnebrand te smeren als de zon wél schijnt.

Zorg voor voldoende slaap

Als je jouw huid gezond en elastisch wil houden, dan moet je ervoor zorgen dat je echt genoeg slaapt. Gedurende de nacht herstelt jouw huid zich. Dat kan wel alleen als je in diepe slaap bent, want dan rust je ook uit.

Als je niet genoeg slaapt, dan leidt dat op den duur tot slaapgebrek. Je huid wordt dan heel dof en minder elastisch. Hierdoor ontstaan er ook weer rimpels in je gezicht. Vooral bij je ogen en mond ontstaan rimpels. Alhoewel die ook kunnen ontstaan als je met je gezicht in het kussen slaapt. Daarom is het ook veel beter voor je huid om op je rug te slapen.

Een koude lepel

Heb je vannacht toch niet genoeg geslapen? Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Soms kun je nou eenmaal slechter slapen dan een andere nacht. Gelukkig creëer je niet meteen schade aan je huid als je een paar uur minder slaapt.

Het kan natuurlijk wel voorkomen dat je last krijgt van wallen en donkere kringen onder je ogen. De moeheid uit zich vaak op die manier in je gezicht. Genoeg slaap zou dit kunnen voorkomen.

Helaas kun je dat niet meer oplossen als je een gebroken nacht hebt gehad. Gelukkig zijn er dan altijd weer tips om die wallen weg te werken. Je kunt een koude lepel proberen. Deze leg je eerst in de vriezer en leg je daarna op onder je ogen met een tissue er tussen. Dit zorgt ervoor dat de donkere kringen wegtrekken en dat de lepel niet aan je huid kan vastplakken.

Niet iedereen heeft tijd om een lepel in de vriezer te leggen ‘s ochtends. Gelukkig is er ook een crème voor donkere kringen onder ogen. Dat is een kwestie van smeren na slecht slapen. Dat werkt natuurlijk veel sneller dan zo’n koude lepel. Je zult al snel verschil gaan zien. Bovendien is zo’n crème natuurlijk een mooie investering. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat je wallen hebt. Voornamelijk als er kinderen op komst zijn, zul je blij zijn met dit middeltje.

Drink genoeg water

Het is natuurlijk geen verrassing dat je elke dag genoeg water moet drinken. Dat is erg gezond voor je lichaam, maar ook zeker voor je huid. Genoeg hydratatie maakt je huid namelijk stevig. Al is het natuurlijk wel aan te raden om dagelijks ook een goede dag- en nachtcrème te smeren.