NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 23 Maart 2021, 08:40

'Autoflowering planten – wat zijn ze en bloeien ze gemakkelijker?'Om succesvol cannabis te telen ben je best goed geïnformeerd. Het is niet zo heel moeilijk maar er zijn zoveel soorten cannabisplanten dat de kans dat je de verkeerde kiest groot is als je er onbezonnen aan begint. Mannelijke cannabisplanten bijvoorbeeld produceren geen knoppen maar zijn wel geschikt voor CBD-olie en geliefd om de hennepvezels. Populair zijn echter de autoflowering planten. Ze leveren snelle wietoogsten en zijn daarom rendabel voor wiettelers. Maar geldt dat ook voor iemand die thuis maar één plant wil zetten?

Van matige naar grote opbrengst

Autoflowering planten zijn ontstaan toen kwekers op zoek gingen naar hoe een goede oogst te verkrijgen in een ongunstig klimaat. Ze ontdekten dat door bepaalde soorten cannabisplanten te kruisen de groei niet meer afhankelijk was van het klimaat en het licht maar van de ouderdom van de plant. Deze nieuwe autoflowering plant groeide spectaculair snel maar de oogst was mager. Er zat amper THC in de knoppen. Ondertussen is zoveel vooruitgang geboekt dat nu ook de oogst goed is. Wie de onopvallende autoflowering zaden zaait, zal merken dat de planten die ze voortbrengen relatief klein zijn: ongeveer een meter hoog. Dat biedt mogelijkheden voor wie in een appartement woont en graag een cannabisplant op zijn balkon wil.

Dubbel zo snel

Wie begint met cannabisteelt wil er zo snel mogelijk de vruchten van. Dat verklaart meteen de populariteit van de autoflowering planten. Zodra ze een bepaalde hoogte bereikt hebben en er een paar takken aan komen, begint de plant automatisch te bloeien. Bij fotoperiode planten is dat helemaal anders. Zij zijn afhankelijk van de hoeveelheid licht, niet van de ouderdom. Dat maakte dat fotoperiode planten minimaal vier maanden bloeiperiode nodig hebben en autoflowers maar twee maanden.

Meer oogsten bij elke temperatuur

Omdat fotoperiode planten bloeien bij een seizoenswisseling geven ze slechts twee of drie keer een oogst af per jaar, toch in Nederland. Wie aan de evenaar woont heeft het ideale klimaat om cannabisplanten te kweken. De landen rond de evenaar zetten daarom meer en meer hun deuren open voor cannabisteelt. Maar zelfs daar gebruiken telers volop autoflowering planten. Donkere dagen, lange nachten of lage temperaturen hebben geen invloed op autoflowering planten. Zolang de temperatuur niet lager is dan 15 graden of hoger dan 35-40 graden presteren deze planten heel goed. In de beste omstandigheden levert één plant 150 gram op maar oogsten van 50 gram, zeker bij hobbykwekers, zijn geen uitzondering.

Makkelijk binnen te kweken

Wie binnen autoflowering planten kweekt, moet ze natuurlijk wel zoals bij elke plant genoeg licht geven. Kan je hem niet voor het raam plaatsen dan is een 12/12 cyclus voldoende. Twaalf uur de plant in het licht zetten en twaalf uur in het donker. Fotoperiode planten hebben achttien uur licht nodig en zes uur duisternis. Ze kosten dus meer aan elektriciteit.

Met autoflowering zaden één of twee cannabisplanten kweken is ideaal voor beginners. Dat kan thuis, zowel binnen als buiten in de tuin. Er is meer kans op voldoende oogst dan bij fotoperiode planten en ze zijn makkelijker te kweken.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn