NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop

Geplaatst 28 Juli 2022, 13:56

'5x inspiratie voor een stijlvolle badkamer'De badkamer is een plek waar je zorg draagt voor jezelf, waar we gezellig samenkomen en over onze dag praten en waar we tot rust komen na een lange dag. Het is dus een belangrijke ruimte en die verdient er, net als jij, goed uit te zien! Heb je nood aan badkamer inspiratie om van jouw badkamer een oase van rust te maken? We geven je enkele tips om meteen aan de slag te gaan!

Houten details

Een badkamer gezellig maken kan eenvoudig door te werken met houten accessoires en details. Denk daarbij aan een handdoekenrekje, een wasmand, een leuke decoratieve ladder, maar ook opbergdoosjes en zelfs houten kaders. Je kan ook kiezen voor houten badkamermeubels. Vooral in combinatie met wit en andere natuurlijke materialen krijg je een licht, fris en stijlvol effect.

De juiste decoratie

De badkamer is vaak de laatste plek waaraan we denken om foto’s op te hangen of om een toffe plant te zetten. Toch is dat een goed idee! Het maakt de ruimte meteen sfeervoller en huiselijker. Met leuke decoratie geef je je badkamer persoonlijkheid. Dat maakt het niet alleen leuker om er te vertoeven, maar het maakt je badkamer ook instant stijlvoller.

Maak een moodboard

Er zijn ontzettend veel opties en stijlen om uit te kiezen. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, kan je een moodboard of inspiratiebord samenstellen. Dat kan je digitaal of met magazineknipsels. Heb je moeite om uit alle inspiratie te kiezen, dan kan je ook gaan voor een sanitairpakket. Dat bevat alle meubels die je nodig hebt en die perfect binnen een bepaalde stijl passen. Zo heb je meteen een stijlvolle badkamer zonder al te veel denkwerk!

Wees niet bang van kleur

Bij de meeste badkamers is wit de dominante kleur. Een witte badkamer kan erg stijlvol zijn, vooral wanneer je onze bovenstaande tips volgt. Maar witte badkamers kunnen er ook saai en steriel uitzien. Wees daarom niet bang om wat kleur toe te voegen! In je badkameraccessoires (denk: zeepdispenser, tandenborstelhouder of zelfs badmat), maar ook je badkamermeubel en zelfs kraanwerk kunnen een kleurtje gebruiken. Zo voegt zwart of goud kraanwerk veel stijl toe. Zijn je meubels nog nieuw? Ga dan voor een kleurtje op de muur.

Benut de beschikbare ruimte optimaal

Of je nu een kleine of grote badkamer hebt, is het belangrijk de badkamer optimaal in te richten. Vooral wanneer je de kamer met meerdere mensen gebruikt, is het een goed idee om de inrichting goed te plannen. Maak gebruik van slimme opbergruimte, werk in de hoogte en laagte, en benut verloren hoekjes optimaal. Zo voorkom je rommel en een overvolle, ongezellige badkamer waar je moeilijk tot rust komt.

Om maximaal van de badkamer te kunnen genieten, moet er een goede balans zijn tussen functie en beleving. Laat je inspireren door onze tips om van jouw badkamer een echt pareltje te maken.
Reageer

Naam
Email
Code


Meer berichten© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn